Dagens Frokost.

MORS DAG MIG I R****!

Jeg hader mors dag… Så er det sagt.

De sidste uger har været svære med alle de konkurrencer der har kørt på de sociale medier hvor man skal tagge verdens bedste mor for at deltage…

For pokker altså! Jeg ved godt hvem der for mit vedkommende er verdens bedste mor, men jeg kan ikke tagge hende oppe i himlen desværre!

Der er intet jeg hellere ville end at tage tlf og ringe til hende HVER DAG, og fortælle hende hvor højt jeg elsker hende og altid vil elske hende.

Overalt på de sociale medier idag er der selvfølgelig mors dag tema, og jeg under alle det fuldt ud!

Samtidig provokerer det mig voldsomt, men jeg ved lige præcis hvorfor.

Fordi det minder mig om hvad jeg ikke kan… Og derfor stikker det lige i hjertet dybt dybt inde.

Dette indlæg er til alle jer der har jeres mødre. På godt og ondt.

Selvom de kan være irriterende, pågående, og hvad man nu ellers til tider synes ens mor er når de er der (fordi det er en mors opgave) så håber jeg i for min og alle andre der ikke har deres mor idag vil lægge strider til side, og fortælle hvor højt du elsker din mor. Vis hende det. Sæt pris på hende.

Kys og kram hende til hun besvimer hehe :D

Min mor Lisbeth Saidana gik bort i 2002 af kræft i hjernen.

Jeg har stadig ikke accepteret det. Jeg prøver, det gør jeg virkelig. For jeg ved det spænder ben for mig på mange punkter, og det ville hun virkelig ikke ønske.

Men jeg har et kæmpe savn konstant, og jeg tænker på hende konstant.

Nu var jeg også meget syg af angst og ocd hele min barndom og alt handlede om at jeg var bange for at miste hende, ingen vidste hvor den angst og de katastrofetanker kom fra, men de var der – på trods af jeg hverken manglede kærlighed eller tryghed.

Vi prøvede alt for at jeg skulle få det bedre. Hun skrev sedler dagligt hvor hun lovede mig at være hjemme klokken det og det for ellers var jeg sikker på hun var blevet kørt ned. Skulle hun over arbejde eller på vaskeriet.. Eller for den sags skyld ud med sine veninder fik jeg de vildeste angstanfald og skreg og græd så hele opgangen kunne høre det fordi jeg var sikker på aldrig at skulle se hende igen. Jeg skulle sige lyde, spytte i min bluse, røre alle vægge i rummene jeg gik igennem og var så ulykkelig!

Jeg ved min mor elskede mig uanset hvad, for det gør man selvom ens barn er meget syg psykisk siger min fornuft.

Til gengæld er jeg så fuld af sorg over at den tid jeg havde hende indebar at jeg var så syg så syg og tænker jeg tilbage på min barndom er det desværre det der fylder mest.

Jeg er så ked af at have spredt så meget lidelse til andre og selvfølgelig også mig selv. Jeg ved dog også at det jo ikke er noget jeg har bedt om at få.

Jeg beder til at ingen børn har det som jeg havde det, for ingen fortjener det!

Og det værste er at da jeg kom i bedring som 12’årig blev mit værste mareridt til sandhed og min mor fik konstateret kræft! Hvad fanden sker der for det!

Jeg ville ønske jeg havde hjulpet dig mere mor, at jeg havde forstået hvad der ville ske, og ikke havde travlt med at være teenager, bande af dig og fokusere på drenge. Det piner mig så inderligt at tænke tilbage på det hele, og derfor tror jeg ofte det ender ud i mine overspisninger, fordi jeg ikke kan have det i mig. Det bliver for meget det hele.

Jeg har gået til psykolog for det, men det har ikke hjulpet, nu giver jeg hypnose et skud.

Jeg håber med dette indlæg at du vil værdsætte hvad du har, hvis ikke du allerede gør det, og så vil jeg sige til min verdens bedste mor.

Undskyld for alting. Jeg vil gøre alt for at gøre dig stolt resten af mit liv.

Er sikker på du allerede er det fordi jeg er nået så langt, men du skal bare vide at jeg vil prøve at give slip for min skyld og for at jeg kan få det bedre. Men ikke fordi jeg elsker dig mindre. Eller fordi jeg er ok med hvad der skete!

Men fordi jeg sidder fast. Jeg er ulykkelig! Og jeg vil for ‘vores’ skyld ændre tingene NU!

Kære Lisbeth Saidana. Kære elskede dejlige varme mor. Jeg elsker dig! For evigt!

Glædelig mors dag fra din datter Sofia. TAK FOR ALT! Du er verdens bedste forbillede.

  

Samlet Danish Skin Care hudplejesæt med 12% rabat

23 COMMENTS

  • Malene Riis Sørensen

    Kære Sofia
    Hvor er det flot skrevet. Jeg sidder her og stortuder, fordi jeg kan sætte mig ind i, hvordan det må føles at miste ens mor.
    Jeg er de seneste par år blevet mere og mere bange for at mine forældre skulle dø. Når jeg tænker på det, begynder jeg at græde. Jeg er så bange for det og kan slet ikke klare tanken. Jeg får et stik i hjertet bare af at tænke på det, og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre ved det. Men jeg tror godt jeg ved, hvad det kommer af. Da jeg var 6 år havde jeg allerede mistet tre af mine bedsteforældre og da jeg var 12 havde jeg mistet alle. Det vil sige at mine forældre nu er “de næste i rækken” til at dø. Det piner mig. Derudover har jeg mange venner og bekendte, der allerede har mistet deres mor, far eller begge forældre, og vi er kun 22 år. Det er helt forfærdeligt og jeg føler virkelig med dem, jeg føler også smerte, fordi jeg kan sætte mig ind i, hvordan de må føle.
    Tak for dit rørende indlæg. Du er en vidunderlig person, vær’ aldrig i tvivl om det.
    Knus Malene

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jessie

    Kæreste Sofia ♡
    Meget Meget rørende og Smukt skrevet ♡
    Du er kommet Så Fantastisk Langt & din Mor ville være Super Stolt af dig ♡
    Jeg har selv mistet min mor til kræften og kender tomrummet..
    Det at du er så åben og deler så meget med os “Dine Følgere” Er intet mindre end Fantastisk ♡
    Jeg Ønsker Alt Det Bedste For Dig ♡♡♡
    Kærlige Knus & tanker fra Jessie ♡

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rutsje

    <3 . Enig med de andre. Kram

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeannette

    Kære Sofia.

    Jeg er rørt til tårer og det gør mig så frygtelig ondt ❤️

    Din styrke er beundringsværdig!!!

    Kram

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Albæk

    Fik nærmest et hul i maven af at læse din tekst, og hvor er livet bare uretfærdig nogen gange

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Albæk

    Fik nærmest et hul i maven af at læse din tekst, og hvor er livet bare uretfærdig nogen gange

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Albæk

    Fik nærmest et hul i maven af at læse din tekst, og hvor er livet bare uretfærdig nogen gange

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helen lucca

    Vi er lige her

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Vil først sige det er et meget rørende indlæg du har skrevet (ja sidder og stor tuder). Men vil også sige jeg ved hvilken smerte du har, og hvor ondt det gør at miste sin mor til den lorte sygdom. Ved dagene bliver bedre, men aldrig det samme igen. Det vil altid sidde der og trykke i hjertet, og det mærkes især ved højtider. Savnet vil altid være der, men tænk på de gode minder frem for de dårlige.
    Kæmpe kram fra mig til dig.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

    Hej Sofia,
    Jeg fik en mærkelig følelse, da jeg læste dette indlæg, for ordene er som taget ud af min mund. Jeg har angst og depression og min største frygt har altid været, at miste min mor. Hvis hun ikke kom hjem på det tidspunkt, jeg havde regnet med, blev jeg panisk og jeg overbeviste mig selv om, at de mest forfærdelige ting måtte være sket. Jeg hader at jeg i en alder af 19 år stadig har det sådan og da min mor fik brystkræft sidste år, kom det hele meget, meget tættere på. Tak for at du deler dine tanker med os – det gør mig sikker på, at jeg ikke er alene.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tamara

    Kæreste Sofia.
    Jeg mistede min mor til cancer tilbage i 2003, da var jeg 16 og havde mindre søstre på 8,9,15 år.
    Det bedste jeg har gjort for mig selv efterfølgende og hvad der virkelig har hjulpet mig videre, har været at stifte familie selv.
    At kunne være mor for andre, og høre ens egen mor når man åbner munden for at skælde ud. Min mor er med mig overalt – i mine minder og min underbevidsthed. Og nu hvor jeg selv er mor til 2 drenge er det kun blevet tydeligere, at jeg stadig har hende tæt inde på livet.
    Hun var og er for evigt min inspiration til at leve mit liv omgivet med kærlighed og dem som betyder allermest for mig ❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne Andersen

    Kære Sofia
    Virkelig stærkt skrevet.
    Lægger i sengen med tårer i øjnene, og er ked af alt det du har oplevet i så ung en alder.Tager sgu hatten af for alle dine kampe. Inkl. det med vægten!
    Håber du har en dejlig søndag trods alt.
    Mange knus din vej: Sanne

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    Godt skrevet og nøj, hvor jeg kender følelsen! Dog i mit sted med min far! Min far døde af lægesjusk på sygehuset dagen efter min 26 års fødselsdag på fars dag! Så HADER virkelig den dag, men aldrig om mine børn nogensinde skal mærke det. Vi fejre deres far og når ungerne er gået i seng, kravler jeg sammen på sofaen i min mands arme og hyler! Det bedst er han giver mig lov og forstår!
    Sender dig en tak for at vise alle det er ok at føle sorg på selv den dejligste dag!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er det fantaskis skrevet jeg mistede min mor i 1999 og har det stadig svært jeg kan kun give dig ret i alt hvad du har skrevet det er meget svært hver år til morsdag Samt andre dage kærlig hilsen annette

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dg

    Kære Sofia
    Føler med dig!
    Mistede min mor for 16 år siden (også kræft), jeg var dengang 30.
    Det tager bare så lang tid at komme over på den anden side og få vreden til at gå væk.
    Idag hvor jeg var I Zoo med min 9 årige datter, slog det mig faktisk at vreden og tristheden var næsten væk. Tidligere fik jeg nærmest en knude i maven over at se alle de omsorgsfulde bedstemødre – for min mor var der jo ikke, og havde aldrig været der. Men jeg misundte alle andre for det de havde. En mor.
    Men nu er jeg endelig blevet voksen. Jeg har tilgivet hende for at dø. Tilgivet at hun valgte at ryge sig ihjel. . Jeg tænker sjældent på hende mere – lever istedet i nuet og nyder min egen status som mor i min egen lille familie.
    Håber for dig at du også snart kommer videre!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lone skov

    Kære Sofia
    Føler bare så meget med dig. Du skriver så rørende historier fra hjertet og de påvirker så mange mennesker, fordi vi alle har prøvet at miste. Jeg mistede min elskede datter i 2011. Hun fik kræft i hjernen ligesom din mor. Jeg forstår du savner hende og kan blive trist når alle disse mor historier dukker op. Jeg har den følelse når det altid handler om en datter. Det bliver en evig kamp med følelser som kan virke ganske urimelige. For man magter ikke at høre om alle disse skønne stunder andre kan opleve med deres datter eller for dig din mor. For de kommer ikke tilbage til os, men vi kan bare håbe at vi skal mødes igen. Savnet er smerteligt og stort og man forstår ikke at man kan leve videre uden dem. Min mor lever og jeg elsker hende for den hun er. Sofia du skal nok klare dig og din mor er en engel i himlen som passer godt på dig. Min datter var altid omsorgsfuld og betænksom også på mors dag. Nu må jeg glæde mig over min søde søn som heldigvis er ligeså betænksom. De kærligere knus til dig

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia Bak Rosendal

    Jeg sender dig alle gode tanker og millioner af kram!! En smerte ingen burde mærke, det at miste sin mor. Du er simpelthen vores stjerne og du er din mors! Det må være umådeligt sindssygt svært ikke at kunne kramme den man elsker højest, som hyldes idag. Din mor kan KUN være stolt, du er simpelthen et forbillede selv nu for så mange. En lille tåre trillede ned på dine vegne smukkeste S

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • tina

    Hej sofia
    Jeg var 7 da min mor gik bort til samme sygdom, øv det noget rigtig lort. Jeg ved 210% hvordan du har det med morsdag, var igennem nøjagtigt det samme. Men bare vent pludselig en dag bliver du mor til verdens skønneste barn, og pludselig får morsdag en helt ny betydning. Man glemmer aldrig sin mor, men det kan vendes til et positivt minde, og pludselig har man børn der forguder en på morsdag. Du er en stærk pige, og du må ikke lade savnet trække dig ned. Pludselig en dag står du med et nyt liv, og er selv verdens bedste mor. Der sker så mange ting når man selv bliver mor, din mor ville blive ked af det hvis hun vidste hvor ked af det du er på disse dage, for sådan er mødre. Vend det om og mindes din skønne mor, for det er jo i virkeligheden det dagen går ud på. Tilgiv din mor at hun forlod dig alt for tidligt, den eneste måde at komme videre på …kæmpe knus og varme tanker

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lena

    Sender dig de varmeste tanker samtidig med jeg kigger mod himlen..
    Du er ikke den eneste i dette lille land, som har mistet..
    Dagen i dag er aldrig sjov, dagene op til er snart endnu værre.. Man bliver konstant mindet om hende, som ikke er blandt os længere. Jeg mistede min for snart 11 år siden. Savnet og sorgen forsvinder aldrig, man forsøger at leve med det, men hold op hvor er det bare svært. Selv efter de 11 år føler jeg, at det var i går, at det hele skete

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra

    Kære søde Sofia.
    Jeg forstår udmærket din sorg.
    Men det du kan prøve at fokusere på er, at selvfølgelig er det er super nærigt når folk går før tid. Og man skal give sig selv lov til at sørge over det. Men i det mindste fik du æren af at have en mor imodsætning til andre. Det lader også til, at du var heldig og have en skøn mor.
    Istedet for at blive sur og ked af, at hun ikke er her mere, så vær taknemlig for du havde hende og du har hende jo stadig tæt på bare ikke i en fysisk skikkelse. Jeg er sikker på hun kysser dig på kinden hver aften inden du går i seng og er skide stolt af dig. Ikke mange mennesker har evnen til at rejse sig igen, hvis de først har ramt bunden. Det skal du have credit for!
    Alting sker for en årsag, det er bare ikke altid man kan se hvorfor.
    Køb nogle blomster, tænd et stearinlys foran hendes billede (lav evt et lille alter til hende) så kan du ære og værdsætte hende på denne måde.
    Sæt dig ned, luk øjne og forestil dig, at du giver hende et kram.
    Selvom du måske ikke mærker det, så krammer hun dig tilbage.
    Jeg ved det er nemmere sagt end gjort, men jeg synes du skal prøve det.
    Og hvis det er meget slemt med følelserne, så sørg for at have nogle rare mennesker omkring dig.
    Jeg ønsker dig det bedste på din rejse.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Min besked blev sendt før jeg havde skrevet færdigt. Til sidst vil jeg bare skrive; husk, din mor ville have været så stolt af dig! Og hun lever videre inde i dig..

    ^ det hjælper mig at tænke sådan, på dage hvor jeg har det svært… Min mor er en del af mig og lever videre i mig❤️

    Kæmpe knus
    Katrine

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Hej Sofia
    Først vil jeg sige, at jeg sender dig så mange varme tanker ❤️ Og at jeg ved hvordan du har det sådan en dag som i dag!

    Som barn var en af min helt store frygt også at miste min mor og far. På en skiferie tilbage i slutningen 90’erne tudbrølede jeg og var helt hysterisk ved tanken om at min mor og far skulle dø en dag. Min mor forsikrede mig, at der ville gå mange år og at hun altid ville være der. Der gik 10-12 år, så mistede jeg hende til en hjerneblødning. Som dig tænker jeg også på min mor hver evig eneste dag – og drømmer tit, at hun kommer tilbage. Vi har egentlig aldrig rigtig fejret hverken Mors Dag eller Fars Dag, men af en eller anden årsag, så synes jeg også, at den her dag bliver sværere og sværere. Måske fordi der kommer mere og mere fokus på det over alt? Som du selv skriver, så er der Mors Dags konkurrencer over alt – og så sidder man der, og kan kun glæde sig selv/sin mor ved at køre på kirkegården med blomster. Jeg er lige kommet hjem fra træning, hvor flere fra holdet snakkede om, at de havde købt blomster og gaver til sin mor. Lige pludselig er man helt ekskluderet? Og det er en skide ubehagelig følelse og gør igen, at dagen bliver hårdere.

    Jeg tror egentlig bare, at jeg ville skrive og sige tak for din historie. Det er så rart at høre om andre i samme situation – nu hvor man kun hører om alle dem der glæder deres mor med Blomster, gaver og glade dage. Og selvfølgelig fortælle dig, at du ikke er den eneste❤️ Jeg har fundet meget hjælp i at bearbejde det hele, ved at snakke med andre i samme situation og hjælpe andre, der måske lige har mistet. At snakke med nogen der kan forstå ens tanker og måder man reagerer på – er guld værd! Jeg fandt heller ikke hjælp i en psykolog, som person har jeg svært ved at åbne mig for andre – selv mine veninder vil helst ikke snakke med om lige netop dét at min mor er død. Men jeg har én fra mit studie, som er gået hen og blevet en god veninde, fordi vi kan snakke sammen! Hun er nemlig i samme situation som mig; vi har ikke nogen mor mere.
    Jeg ved ikke, om du har prøvet det – at snakke med nogen i samme båd som dig. Men det har virkelig hjulpet mig

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amanda Andersen

    Hej Sofia. Puha en omgang.. Jeg kommenterer normalt ikke på dine opslag, men følger med i stilhed.
    Dog bliver jeg simpelthen nødt til at kommentere på dette, for hold da op hvor du ramte noget inde i mig. De små tårer trillede ned at mine kinder mens jeg læste, og selvom jeg stadig har min elskede mor hos mig, så føler jeg at jeg kan sætte mig ind i din barndoms frygt. Jeg havde selv en barndom med meget frygt for at miste min mor og jeg kan ikke bære at tænke på hvordan jeg var endt hvis det rent faktisk var sket.
    Så derfor har du alt min respekt. JEG er stolt af dig, og hvor langt du er nået både på mine egne vegne, men også på din mors. For hvilken mor ville ikke være stolt af dig? Hvilket menneske der har fulgt dig, læst din historie og oplevet dit rare sind ville ikke være stolt at hvor langt du er nået og hvor smuk og fantastisk kvinde du er vokset op og blevet?
    Og selvom dagen i dag er hård og streng, så er mit råd til dig at du bruger den på at huske på alle de gode ting du oplevede med din mor. Alle de øjeblikke der får din mave til at kilde af glæde, og fokuserer på dem. Prøv at skubbe de negative tanker til side, så du kan mindes din mor på den bedste måde.

    Kram fra Amanda :)

    Siden  ·  Svar på kommentar

ADD A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Dagens Frokost.