Træning // Sådan kommer du igang // Mine 10 gode råd. – Sofia Saidana
Mad // Vægttab! Det behøver ikke være kedeligt!

Træning // Sådan kommer du igang // Mine 10 gode råd.

11008520_768038326643452_8421170498017250992_nHej og rigtig hjertelig velkommen til. I dette indlæg vil jeg komme med mine 10 bud/gode råd til hvordan du kommer igang med at træne, hvad enten du er nybegynder eller ikke – samt fortælle om min for mig “perfekte” træningsuge (når jeg er rigtig god!) Længere nede vil du også kunne se hvilket pulsur jeg sværger til.

1. For det første skal du huske at LIDT ALTID er BEDRE end INGENTING! Du skal huske at selv de små ting tæller, som at tage trapperne fremfor elevatoren, cyklen fremfor bilen, jeg er på det sidste begyndt at tage trapperne fremfor rulletrapperne, det kan altså mærkes i ballerne! :D Jeg ser for mig mens jeg går op af trapperne at jeg laver små lunges og det virker altså. Uanset hvor kliche agtigt det lyder, er der mange point at samle på den front til at starte med!

2. Kan du som jeg i starten ikke kunne, forene dig med at gå i fitness – skal du for det første slå ud af hovedet hvad andre tænker. Jeg ved det er lettere sagt end gjort, oh yes, men det faktisk totalt lige meget hvad andre tænker. Uanset om du vejer 200 kg, eller 80 kg – er det pisse hamrende flot HVIS du er i fitness, og at du gør noget for at ændre og følge dine drømme. Husk det! Der gik noget tid før jeg fik hevet mig op i træningscenteret, så jeg startede med at gå LANGE ture, hurtigere og hurtigere, og pludselig kunne jeg sørme også løbe lidt. Jeg vil helt klart give ET MEGA GODT RÅD til hjemmetræning og det er: ANSKAF ET SJIPPETORV! Sjipning er SÅ undervurderet, du forbrænder enormt mange kcal ved at sjippe og når først du kommer ind i det og kan holde sjipningen igang er det altså cardio både for krop og sjæl, med smil på læben. Hjemmeøvelser har Tahi og jeg lavet en video om hvor du kan se hvilke øvelser du fx kan lave uden redskaber men hjemme i stuen i ro og mag på et tæppe eller en måtte. Den video kan du finde lige her.

3. HOLD! Hold i fitness, er simpelthen en fantastisk mulighed for at lægge alt til side og give den MAX GAS! Jeg ser det lidt som at jeg lægger min hjerne udenfor salen inden jeg går ind, og så samler jeg den op igen når jeg kommer ud :D

Jeg elsker hold og bruger det rigtig meget. Nu ved i nok efterhånden at jeg er kæmpe fan af fitness dk. Her har mine yndlingshold været mange, rigtig mange. Men på det sidste er jeg helt besat af: CXWORX, QUICK CORE, MOTIONSBOKSNING, STRAM OP, og TRX SUSPENSION! Jeg ved det kan være mega grænseoverskridende at gå på hold man aldrig har prøvet før. Jeg har undgået motionsboksning i 5 år, indtil jeg i weekenden for første gang fik brudt grænsen, det kan du læse om lige her. Igen vil jeg understrege, FUCK hvad andre tænker, tag holdet – det værste der kan ske er at du ikke tager det hold igen, enten fordi det ikke var dig eller måske fordi instruktøren var elendig. Det bedste der kan ske er at du bliver bidt af det og får en mega rar “I DID IT” følelse! Jeg hader at styrketræne selv og stå der og løfte vægte hvis ikke det er med min træner Tahi. Derfor bruger jeg enormt meget holdene, og det er virkelig effektivt!

4. Fokuser på at dine drømme er vigtigere end dine undskyldninger. Sådan virkelig fokuser. Det smager så meget bedre at se de gode forandringer der sker ved din krop i spejlet, end at proppe sig med Ben & Jerry og knappe bukserne op! Det lover jeg! Jeg taler af erfaring ;) Det er først lige her på det sidste jeg virkelig har fået fat i den gode ende når det kommer til træning, og nu kan jeg mærke alle bonusserne ved det, samt energien. Det gør underværker! Og når jeg kan, kan du også – for jeg har altid hadet at træne.!

5. Kom du ikke afsted til fitness idag? Det er aldrig for sent. Nu har nogle centre endda døgn åbent haha – så er der da ingen undskyldning at støve op af posen. Pis også! :D Men du kan nå det endnu, gå en lang tur med hunden, hop med dine børn i trampolin, sjip i 10 min, lav sprællemand med familien, der er uanede mængder af muligheder så længe du bare gør noget, bare en lille ting. Du vil takke dig selv for det.

6. Sørg for at spise regelmæssigt, jeg anbefaler 6 måltider om dagen. 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider. Gør hvad der virker for dig, men får du ikke nok mad tærer det på din energi, og hvordan dælen skal du så holde dig oprejst, arbejde, OG træne? Din krop er din “maskine” den har brug for benzin på motoren, så sørg for at give den nok mad, og selvfølgelig af det gode nærende mad og drik godt med vand!

7. Kender i den med at tøjet er en undskylding? Det gør jeg ihvertfald! Arhmen altså jeg mangler jo også de rette træningssko, ej mit tøj er til vask, ej jeg har ikke de smarte træningsbukser som alle andre! Det er IKKE svært at finde undskyldinger, de ligger altid klar lige på lur på vores ene skulder som en djævel :D I det første LANGE stykke tid jeg trænede, kunne jeg ikke rigtig passe noget træningstøj, så det blev til oversize bluser fra Føtex & Bilka, og Leggins fra samme sted. Senere begyndte jeg at købe meget træningstøj i H&M fordi de faktisk har en udmærket kvalitet, og en super god pris, et par sorte bukser til 179,- en træningstop til 70,- og så finder du et par billige sko indtil du har råd til at købe noget ordentligt. Har du ikke de rette sko er det eneste minus at jeg ikke vil anbefale dig at løbe i dem da det kan føre til skader. Men står du på en crosstrainer, og laver du styrkeøvelser så går det hele nok. Vil du gerne have rigtig gode sko vil jeg til enhver tid anbefale dig at få dem målt gratis i Marathon Sport, hvilket jeg selv får gjort fordi jeg har brug for ekstra støtte i mine fødder og havde faktisk fået en knæskade som nu er væk, pga de rette sko når jeg løber. Du kan læse mere om Marathon Sport her. En sportsbh som støtter og er comfortabel er også super vigtig! Jeg må indrømme mine er fra H&M og der er ikke nok støtte i, men for satan hvor er det også trist det der er tilbage under sådan en bh efter så stort et vægttab. Nå men det er på min to do liste, at få en ordentlig træningsbh. MEN ikke en undskyldning. Du kan starte ud med en fra H&M ligesom mig, og så altid opgradere – jeg vil gerne prøve den fra Casall, og den fra Change, dem har jeg hørt super godt om. Mit absolutte træningstøj jeg vil anbefale alle at prøve er fra Under Armour og kan købes hos Loaded, deres bukser sidder bare hvor de skal, uanset om du squatter, løber eller hopper op og ned i 40 min :D Bedste bedste jeg nogensinde har prøvet, dem kan du læse mere om her. Jeg har kun 1 par, men skal snart have nogle flere, for vasker dem liiidt for meget, det er de eneste jeg pt har lyst til at træne i.

8. Tag træningstasken med dig fra morgenstunden, endnu bedre. Få trænet om morgenen så du ikke behøver gå resten af dagen og bruge energi på at vide du forresten også lige skal op og træne i aften når ungerne er lagt i seng, og du ville give din højre arm for at ligge på sofaen med en pose chips, i stedet for at tonse afsted på løbebåndet. MEN er det ikke en mulighed fra morgenstunden, så sørg for at have din taske pakket, og tag direkte i fitness eller andet lige når du har fri.! Den der med at mellemlande derhjemme først for at hente ting er altså halv farlig! Til gengæld gør det så også at jeg altid slæber rundt på en taske der vejer mindst 10 kg haha, men det er besværet værd!

9. Anskaf dig det rette pulsur (Når du har lyst til at lære mere om din træning) Jeg har haft nogle forskellige igennem tiden nu, og har fundet mit absolutte favorit ur jeg netop har fået ind ad døren for et par uger siden. Det er fra favorit mærket Suunto, og er bestilt hos Pulsure.dk – Du kan finde det jeg har lige her. Det kan en masse ting, og du kan sagtens finde mange derinde som er helt fine, men som ikke kan lige så meget. Det absolut vigtigste for mig når det kommer til pulsure er at det kan vise med det samme hvor mange kcal jeg forbrænder. At det kan vise min puls of cause. Og at der er ur i. Det er de absolut vigtigste ting. MEN når man så bliver gladere og gladere for at træne som jeg jo gør, og tingene bliver sjovere og sjovere at udføre, så er det jeg er begyndt at få øjnene op for alle de spændende ekstra ting, og derfor er jeg super glad for dette ur. Det kan blandt andet måle din puls under vand. Der er GPS i, det gemmer dine ruter når du løber, det kan også bruges til spinning da det måler din max puls i %. Det viser kcal, har lys i, stopur til intervaltræning, det kan bruges til løb, nu skal jeg fx deltage i Nordic Race næste mdr (OMG) Her har jeg DET HELE, samlet i et, og det har været på min ønskeliste SÅ længe! Jeg nyder at følge med i hele mit træningsliv via uret, og det smarte er at det samarbejder med en app som du downloader og så kan du tracke og holde øje med dine træninger som du gemmer hver gang, online via appen på din smartphone. Det altså SKIDE SMART!

10. Husk at gøre hver der virker for DIG! Og ikke hvad der virker for din veninde, eller hende der tonser afsted på crosseren ved siden af dig. DU er DIG, DU skal mærke efter hvad der funker bedst for DIG! For INGEN kan fortælle dig det!

Min træningsuge, som det er idag, ser således her ud: ( // Betyder ELLER )

Mandag – Cxworx // Quick Core + En halv times Cardio. // 1 times motiosboksning og KUN det!

Tirsdag – Fri (Hvis ekstra overskud) Stram op + En halv times Cardio.

Onsdag –  Trx Suspension + En halv times Cardio.

Torsdag – TRÆNING med min personlige træner TAHI WILSON, cardio OG styrke!

Fredag – Fri (Hvis ekstra overskud) Motionsboksning.

Lørdag – Quick Core + 1/2 times Cardio.

Søndag – Motionsboksning.

Dette er den gode uge som jeg lige har haft.. Nogle dage holder jeg helt fri, og andre dage har jeg mega overskud og kan næsten ikke lade være. Det er vigtigt at DU mærker efter hvad din krop kan holde til, og også at du husker at restituere, men når det primært er masser af cardio jeg laver, elsker min krop at blive presset og jeg kan mærke at den glæder sig til træning nu HVER gang. Den følelse har jeg aldrig haft før. Men kun DU ved hvad der er bedst for dig. Dette er blot et bud på hvordan min uge har set ud, det varierer meget – men elsker at gøre det på denne måde, og nogle uger får jeg trænet 5 gange andre 3 gange. HUSK at LIDT altid er 100% BEDRE end ingenting.

T A K fordi DU læste med, rigtig rigtig dejlig dag og aften fra mig til dig.

KYS, KÆRLIGHED & GOD KARMA

11188259_773440712763586_8922145116858403100_n

 

 

 

 

*Sponsoreret, læs mere herom*

 

Samlet Danish Skin Care hudplejesæt med 12% rabat

2 COMMENTS

 • It’s not my first time to pay a visit this website, i am browsing this web page dailly and take good facts from here daily.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • I was curious if you ever thought of changing the layout of
  your blog? Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with
  it better. Youve got an awful lot of text for only having 1
  or two pictures. Maybe you could space it out better?

  Siden  ·  Svar på kommentar

ADD A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Mad // Vægttab! Det behøver ikke være kedeligt!