Jeg græd & græd da jeg fandt ud af hvad jeg skal juleaften. Har ingen ord! – Sofia Saidana
Månedsfavoritter // Video - Sofia Saidana

Jeg græd & græd da jeg fandt ud af hvad jeg skal juleaften. Har ingen ord!

10273670_865758206871463_4314719735585702885_n
1513221_865758203538130_5634709520974348205_n922921_865758210204796_8629800668739636713_n12359863_865758180204799_1003252281079823682_n
Hej venner ♥ Håber i kan lide mit første juletræ nogensinde! Købt lige ved super brugsen i Sydhavnen af den sejeste juletræsmand!

Julen er hjerternes fest siger man, for mig er julen bare mere lig med ting som “ensomhed” ting som “Jeg savner min mor hver dag” ting som “Hvor skal jeg holde jul” ting som “Hvorfor kan jeg ikke holde en dejlig traditionel jul hvor jeg føler mig elsket som da min mor levede” Læs evt mere om mig samt min historie her.

Hvert år har jeg været lidt her og der hos forskellige mennesker jeg har kendt/mødt osv. Sidste år var jeg hos min følger Marianne. MEN dette år bliver HELT anderledes. Måske du så min video på min facebookside for et par uger siden hvor jeg græd og viste en ekstremt sårbar side, hvor jeg fortalte om savnet til min mor, min angst, om min ensomhedsfølelse, om alle de svigt jeg kæmper hver dag med at komme over, og omkring julen og hvor jeg skulle være. Da jeg var færdig med at græde og bare sad og snøftede lidt og læste alle de MEGA søde invitationer til jeres juleaften som i sendte mig på mail, ringede min bedste ven i hele verden Shah. Han sagde at Idrees havde ringet og sagt at jeg havde knust hans hjerte ved at være så ked af det og at de nu havde besluttet at de kommer juleaften og holder en helt traditionel jul med mig. Jeg sagde bare WHAT, men i holder jo ikke jul? Det gør vi med dig sagde Shah så.

SÅ alle mine dejlige drenge fra Aarhus kommer juleaften og holder “familiejul” med mig. Jeg har ALDRIG lavet julemad før, og de har aldrig holdt jul før hahaha hvordan skal det gå i køkkenet :O

Jeg har idag købt mit første juletræ ever, som min søde følger Mette var så sød at hjælpe mig med at pynte. Hun har hjulpet mig med at sammensætte goodiebags til foredraget og jeg spurgte hende så efterfølgende om hun kunne have lyst til at hjælpe med at finde et juletræ og pynte det så det er jeg virkelig glad for Mette!

Shah, Idrees, og Naser – i drømmer ikke om hvor rørt jeg er over at i vil gøre dette for mig. Jeg vil elske at være i jeres selskab, og jeg har så planlagt vi skal have andesteg, ris’alamande, ehm brune kartofler, almindelige? Så skal man vel også have rødkål, og så har vi aftalt vi skal spille pakkeleg, og mandelgaven købte jeg idag.

Jeg er simpelthen så rørt og de kære drenge imponerer mig fortsat, tænk at jeg betyder noget for nogen, det har jeg faktisk svært ved at forstå efter alt jeg har været igennem. Jeg er så rørt, så rørt og da Shah fortalte mig nyheden hylede jeg bare videre! Det er den bedste gave jeg længe har fået!

Så i år skal jeg for første gang ikke være hos nogen, men være hjemme med 3 helt fantastiske drenge som er dybt i mit hjerte. Og efter vi for 2 uger siden imorgen mistede vores højt elskede ven Mase, vil det være en helt fantastisk aften at mindes ham, min mor og dem vi har mistet på, ved at sende dem kærlighed ved at være sammen. Shah kommer på onsdag og de andre kommer Torsdag, så jeg skal lige fortælle Shah det (men han gør bare hvad han får besked på haha) vi skal på kirkegården Torsdag formiddag og lægge blomster hos min mor, min mormor, og min morfar, det vil jeg rigtig gerne.

Det her bliver min jul, jeg er spændt på om vi kan få lavet maden rigtigt og alt sådan noget, skal lige sidde og google opskrifter snarest, hvis i ligger inde med nemme opskrifter på ris’alamande, and, brune kartofler, sauce osv så endelig del med mig, ingen af os spiser flæskesteg så det skal vi ikke have noget af, men alt det andet – Og ved i hvad, i sidste ende hvis køkkenet brænder ned, eller vi får saucen galt i halsen, så vil jeg bare stadig være rørt til tårer, rørt til begejstring over at de vil komme fra aarhus og holde en helt traditionel jul med mig – Den bedste følelse jeg kender til er at føle mig værdsat og ikke mindst elsket, og det føler jeg nu ♥

Jeg vil gerne slutte dette indlæg med at ønske dig en helt fantastisk jul, og så vil jeg rigtig gerne sige tusind tusind tak for alle jeres familie jule invitationer – Jeg har gemt dem ALLE i en mappe, for der er jo også jul næste år og næste år og hvem ved, måske kigger jeg forbi, jeg er SÅ rørt. TAK for JER!

Min fb side har med tiden bragt mig så meget godt, min helt egen selvvalgte familie, og familie handler ikke om blod men om folk som altid er der til at gribe dig hvis du falder. Jeg elsker jer drenge, op til stjernerne og tilbage igen, og jeg vil gøre alt for jer! Med jer i mit liv føler jeg at jeg lever ♥

hejhej11
12065634_842387342541883_6762332115024933457_n 12294827_863059633807987_3112500720047740417_n 12373221_863059613807989_4119068603948296064_n

Samlet Danish Skin Care hudplejesæt med 12% rabat

19 COMMENTS

 • Brynhild

  Husk at gå i gang med maden tidligt (evt skræl kartoflerne dagen før og læg dem i gryden med vand, så skal de ikke koges så længe :) andesocs er faktisk bare almindelig sovs (vælg selv om den er opbagt eller den sundere version som kun er mel og vand med kulør;) så tilsætter du saften fra anden ris alamandle er også bare at lave grøden dagen før og stille den på køl og så lave den færdig et par timer inden maden;) rigtig glædelig jul til jer alle

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Den nemmeste måde, at lave en ande-sovs, hvis man ikke er så stærk på det område – er at lave en helt almindelig opbagt mørk sovs og så tilsætte ande fond, som kan købes i mange supermarkeder, det smager simpelthen perfekt! Er sikker på, at i får en fantastisk juleaften med en masse lækker mad! Lidt små skønhedsfejl gør ingenting, så længe man er omringet af kærlighed ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Justesen

  Hej Sofia
  Jeg har lige et spørgsmål, som jeg har undret mig over. Håber det er okay jeg spørger. Har jo læst nogle gange at du har nevøer, så tænker om du ikke har en bror eller søster? Og hvordan er jeres forhold?
  God jul og en masse god karma herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Justesen

  Hej Sofia
  Jeg har lige et spørgsmål, som jeg har undret mig over. Håber det er okay jeg spørger. Har jo læst nogle gange at du har nevøer, så tænker om du ikke har en bror eller søster.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alice

  Hejsa.
  Lav de brunede kartofler på panden blot med mørk sirup :-) alle i min familie laver det på den måde nu. Det sviner meget mindre, er MEGET nemmere at gøre ren efter og de bliver meget flotte brune. Og altid langtidssteg anden – det er det eneste rigtige i min verden ;-) og jeg laver en skide god and. God jul her fra :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du fortjener det hele Sofia <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara Ramsing

  I min familie er der hvert år folk med som ikke er blodrelateret familie (hvis man kan kalde det for det?) da mine forældre har plejebørn. Så vi er hvert år en god blanding af folk, både (sårbare) børn og voksne. Så hvis du engang i fremtiden mangler et sted er her også altid plads til en til her i Sønderjylland :-) men hvor dejligt for dig at holde jul hjemme hos dig selv med folk du elsker! Det fortjener du :-) god jul til jer og hvis maden ikke lykkes er det ligemeget, det er vel deres første jul så de ved jo ikke hvordan det skulle have været :-P hehe

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rutsje

  Sikke nogle dejlige drenge! Så glad på dine vegne! Sikker på i får en fantastisk aften med masser af grin :) ♡

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Husk at rense anden indvendig, skyl den godt og fjern rester af blod osv. Dup den tør med køkkenrulle og drys med salt og friskkværnet peber indvendig, gnid salt på udvendig.
  Hvis du putter æbler indeni, så køb madæbler (belle de boskop)
  Og husk: det vigstigste er hvem du er med, ikke hvad I spiser :-)
  Held og lykke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ane Bodenhoff

  Bliver helt rørt af at læse dit opslag, dejligt med sande og elskelige venner.
  Jeg har selv mistet min mor, så kender noget til den smerte højtider kan følge med sig!
  Nå, men ville egentlig bare skrive, at hvis du køber en frossen and, skal du ligge denne i køleskabet til optøning allerede tirsdag taler af erfaring, da min første and i sin tid, stadig var frossen, da jeg skulle tilberede den. Havde da ikke tænkt det tog to dage at tø op!
  Jeg ønsker dig en dejlig jul, med dejlige venner!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Okay vær klar på lang forklaring :

  Andesteg: der puttes svesker og æbler i, ca 60 min pr kg. Det væske der kommer fra anden, hælder du i en skål, lader det stå ca 10 min. Så får du skyen og det øverste lag er fedtet, det putter du i en gryde, varmer det op evt med lidt smør, putter 2 spsk mel og laver en bolle af det. Når det er gjort putter du en slat af det væske der er tilbage i og rører det rundt og rundt indtil bollen er opløst. Du putter stegesky i lidt af gangen indtil den rette konsistens. Hvis der ikke er nok væske tager du bare fra de kogte alm kartofler.

  Alm kartofler, hvis de er er færdige før alt det andet, kan du blot hælde vandet fra (evt vandet i en stor skål), putte to viskestykker ned over kartoflerne og på med låget, så kan de sagtens holde sig varme i mindst 30 min.

  Brune kartofler
  Hvis du selv piller dem, skal det gøres dagen før, ellers er glas kartofler udemærket.
  Godt med sukker på en pande, det skal være helt smeltet, så putter du en klat smør i, skyller kartoflerne i en sigte og ryster hurtigt dem. Lige så stille hælder du dem på panden – pas på du ikke brænder dig. De tager nok 20-30 fra start til de er færdige. Rør rundt ofte så de bliver lækre brune alle sammen.

  Man kan købe kyllinge medister – det er altså mega lækkert! Blot hvis i vil have lidt andet til.

  Husk lige chips til det hele enten menu chips eller franske kartofler, eller begge ;-P

  Risalamanden er jeg ikke skarp i, håber der er en anden der kan hjælpe dig på vej med den.

  Knus og rigtig glædelig jul

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • God og rørende historie. God jul.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alice

  Sikke et skønt indlæg, Sofia! Jeg blev helt rørt på dine vegne. Det er da Jordens skønneste venner, du har. Jeg ønsker jer alle en helt fantastisk jul! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine Stenius

  Sidder helt med tårer i øjnene! Tænk at have sådan nogle skønne venner! Får helt lyst til at holde jul med jer:)
  Jeg er ret sikker på at Brødrene Price både demonstrerer og har opskrift på det hele. Det må kunne findes Google. Slagteren på Kultorvet har fond til diverse sovse og jeg er sikker på de også vil fortælle hvordan man gør med sådan en sovs:) Håber I alle 4 får en rigtig dejlig aften! Rigtig glædelig jul!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  Hey søde. Google sommerfugleand – det smager awesome – vi har lige lavet det i dag mine brødre og jeg da vi jo for første gang ikke kan holde julefrokost/jul med vores mor Men skindet blev helt perfekt (lige grilfunktion det sidste stykke tid). Tager ca. 1,5 time… Ummenum Nemt og fantastisk.
  God fornøjelse og god jul

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Hold nu op! Det kalder jeg RIGTIGE venner!! Hvor er det fedt! Sådan drenge! Gid der var flere af den slags mennesker Jeg kan godt forstå at det må være svært for dig at undvære din mor, men jeg er sikker på at hun er og ville have været stolt over at se hvor mange dejlige mennesker der tager sig af dig, nu hvor hun ikke selv kan. Jeg håber og ønsker at I får den dejligste og mest hyggelige juleaften. kh Lea

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Shahla larfort

  Ihhh søde Sofia. Hvor er det dog dejligt at hører at du skal holde jul for de søde drenge og de har da hjertet på rette sted ❤præcis som dig selv. Jeg ønsker jer en rigtig glædelig jul og håber i får den bedste aften ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Ej hvor lyder det bare til at blive rigtig hyggeligt.

  Altså, tilbehøret, det er jo piece of cake at lave – måske ikke de brune kartofler men her er mit forslag.

  Brune Kartofler:
  Sukker på panden så det dækker hele fladen, smeltes og derefter kommes en (god) klat margarine i og smeltes.
  Du må IKKE røre i sukkeren før du har kommet margarinen i!
  Herefter kartoflerne i (Bruger dem på glas, det er så dejlig nemt), og brunes ca 5-10 min ved svag/middel varme.

  Andefidusen er egentlig også ligetil.

  Fyr oven op på 225* og når den er klar puttes anden i oven i ½ time, herefter skrues ned til 180*.
  Anden skal have 40 min pr kg.
  Når den er færdig tager du den ud og lader den ligge på bordet nogle min med staniol og et viskestykke henover.
  Vand i bunden af bradepanden, og så skal anden dryppes nogle gange undervejs.

  Nu ved jeg ikke helt om juleaften er “screw you weightloss dag/cheat dag om man vil”, men skyen fra anden bruges til at lave sovs.
  Ganske almindelig opbagt sovs, (smør og mel), herefter skyen i, og spæd op med mælk til ønsket konsistens.

  Velbekomme når I når dertil, jeg er sikker på du opdatere med billeder fra din fantastiske dag.

  Vi ses d. 28! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Christina Elbech

  Nu sidder jeg her og tuder <3 Sikke nogle fantastiske venner du har dig der Sofia… Er sikker på i får den dejligste aften. På jeres helt egen og specielle måde. <3
  Og tror du betyder rigtig meget for rigtig mange! Endda for mange du ikke har mødt endnu! Her har du ihvertfald allerede stjålet en plads i mit hjerte.. og jeg følger dig hver dag… på godt og ondt <3 Knus fra det sdr.jyske

  Siden  ·  Svar på kommentar

ADD A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Månedsfavoritter // Video - Sofia Saidana