At få et afslappet forhold til mad kræver hårdt arbejde!

Lad da være at sig ‘bare spis’ hvis ikke jeg må æde det hele!

img_8443

Har du ligesom jeg også en tendens til at spise løs når det lige tager dig? Så kender du garanteret mine tanker bag dette indlæg. Det er absolut skrevet med et smil og et glimt i øjet! – Fordi jeg i weekenden her blev inspireret til at lave det. Som overspiser igennem de sidste 10 år, kan jeg få så store mængder mad til at uddø, som ingen havde forestillet sig tror jeg. Selv efter mit vægttab kan jeg stadig indtage samme mængder som da jeg vejede 120 kg, det skal man slet ikke undervurdere.

Det er dog langt fra rart, det føles som knive i maven, og tarme der skriger – Så slet ikke noget at prale af, men jeg kan! Og heldigvis sker det slet ikke mere som før da jeg jo virkelig har prioteret og stadig gør, at arbejde og fokusere mega meget på det mentale – Fordi et vægttab langtfra bare er et vægttab. Vidst er det vidunderligt at tabe sig, men det er knap så givende og succes følelse plejende hvis man så konstant ligger og svinger på kanten af at tage det hele på igen fordi man ikke har fået arbejdet med det mentale. Så that’s why – Forkuser på hvor det kommer fra, lær dig selv at kende hele tiden undervejs på din rejse, og tro ikke at alt bliver rosenrødt og nemt hvis bare du når din mål vægt. For det er ikke sådan for de fleste! Der er jo en grund bag overspisning som er vigtigt ikke at ignorere. Det kan jeg ikke understrege nok!

Nå men, nu til indlæggets kerne. Kender i det når i er på besøg hos nogen og i virkelig har en lyst til at spise løs, og de serverer noget for dig og siger “bare spis”? Og man sidder lidt og tænker, hmmm og med bare spis mener du så “bare spis på den måde jeg har lyst til” eller tøm denne ene tallerken “bare spis” agtigt? Haha! Det var så sjovt! Jeg var hjemme hos min veninde i Lørdags for at få slappet lidt af med hendes kat og hendes mange tøse serier imens hun skulle ud og føjte. Jeg har jo virkelig svært ved at være derhjemme pt pga min angst og en forfærdelig larmende genbo allday – allnight som der provokerer mit sind for fuld smadder! Og inden min veninde tog afsted sagde hun til mig..

“Jeg har købt pålægschokolade til imorgen når jeg vågner og skal have morgenmad, og du spiser bare” og så sagde jeg grinende “Hvad indebærer det lige præcis” hvortil hun svarede “Haha okay Sofia, jeg kender dig – Du må tage HALVDELEN AF PAKKEN.”

Grinende svarede jeg “Se det er noget jeg kan forholde mig til – Tak for at gøre det så enkelt for mig” Og så fordi jeg var totalt lækker sulten Lørdag aften endte det med jeg ikke skulle tænke over om hvad hun nu ville tænke hvis jeg spiste hele pakken og ikke lige fik stoppet mig selv undervejs, så jeg stod i stedet pænt og talte 15 stykker fra til mig selv da en pakke indeholder 30 stk.

For en overspiser, kan mængder være svære at styre. Og for mange er “bare spis” jo noget helt andet end hvis man rent faktisk “bare spiser”. Selvfølgelig skal man ikke støttes i at gå bananas hver dag da man så dyrker sit misbrug, men som jeg lever efter med at der er plads til det hele er der sørme også plads til en pakke pålægschokolade lørdag aften hvis det er det jeg gerne vil, da man altid skal starte et sted- For en der er vant til gigantiske kolossale mængder er en pakke pålægschokolade jo nærmest kun en halv forret. Hvor hos andre er det en helt anden sag.

Derfor husk at du aldrig skal sammenligne dig selv med andre, og du ved kun hvad der virker for dig. Du er din historie. Start i det små, helt små selvom det kan føles ligegyldigt, for det er de bitte små steps du lærer undervejs der ender med at bære frugt i sidste ende og gøre dig så meget stærkere!

Samlet Danish Skin Care hudplejesæt med 12% rabat

COMMENTS

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

ADD A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

At få et afslappet forhold til mad kræver hårdt arbejde!