Rainbow smoothies//#Lørdagslækkerier #Saturdaysnacks

Kære mor.

Reklame.
img_5419

Tillykke med fødselsdagen. Idag ville du være fyldt 67 år.

Jeg sidder her i Dubai med en god kop te og mindes dig.

Mindes dine smukke blå øjne.

Dit altid velfriserede blonde hår.

Din lipbalm du altid smurte på når du havde spist. 

Din yndlingsret.

Din lagkage med ristet kokos som altid var fast inventar til min fødselsdag.

Din latter.

Om aftenen når du stod i dit soveværelse og strøg dit tøj og nynnede, mens jeg tullede rundt og plaprede løs hihi.

Når vi skrålede Elton John og Lis Sørensen sange for fuld hammer derhjemme som du elskede.

Din hjemmelavet koldskål på altanen i Valby hver gang det var sommer. 

Og ikke mindst dit fuldstændig vanvittige hjertevarme og altid positive sind.

Du var elsket af alle.

Jeg ved det ikke var nemt at være alene med 2 piger hvor den ene (jeg) var meget opmærksomheds krævende fordi jeg var så bange for at miste dig. Min angst og ocd udmattede dig kan jeg kun forestille mig, og jeg har i mange år været så ked over at da jeg stadig havde dig hos mig, brugte jeg tiden på at græde fordi jeg var bange for at miste dig selvom du slet ikke var syg dengang.

Jeg kan huske talen jeg holdte til din begravelse som var det igår. 15 årige Sofia, med sort nederdel og mørkegrøn bluse, sønderknust, virkeligheden var ikke gået op for mig endnu.

Og slet ikke hvad der nu ventede mig i livet efter at have mistet min klippe. Mit lys i hverdagen.

Jeg er flyttet til Dubai mor, ja den havde jeg godt nok heller ikke set komme hah.

Du flyttede jo til Tunesien i dine unge dage hvor du arbejdede som rejseguide, og jeg ved du elskede Tunesien, måske det ligger i vores gener at vi er vilde med den arabiske mad, stemningen, kulturen osv.

Jeg er også selvstændig mor. Kan du tro det? Mig som var så mange år på kontanthjælp fordi jeg var for syg til at arbejde gik direkte fra kontanthjælp til selvstændig for nu 2 år siden. Det er noget af det vildeste jeg nogensinde har gjort!

Kan du huske alle de år jeg som barn fortalte om at jeg skulle være kok og have en restaurant på et lille hjørne i Valby hvor hele familien skulle komme og spise?

Det blev så ikke til en restaurant – Men til noget endnu bedre.

OG jeg har siden vi sås sidst også lært at lave fransk fletning i mit hår. Jeg kan huske hvor meget jeg elskede når du om morgenen inden jeg skulle i skole børstede mit hår og flettede det enten i en stor fletning eller 2 små, og alle kommenterede mit lange smukke mørke hår.

Minder gør mig ked, og minder gør mig glad.

Idag vil jeg vælge at smile når jeg fremhæver disse ting, fordi selvom jeg var meget syg som barn, så var der ikke 1 eneste sekund hvor du veg fra min side.

Jeg glæder mig til den dag jeg selv får en familie og jeg kan give dem oceaner af kærlighed, lys og varme ligesom du gav mig. Sørge for de altid er trygge.

Jeg ved at du har set ned fra din smukke stjerne i alle de år hvor jeg var helt “ude at skide” med stoffer, alkohol misbrug, selvskade mm. Jeg ved du har kigget med da jeg røg på krisehjem, på psykiatrisk hospital mm. Da jeg lå lænket til min seng og tog 20 piller dagligt i flere år. Jeg ved det.

OG jeg ved at selvom jeg selv synes jeg stadig har lang vej, at du er stolt af mig! Det øver jeg mig ihvertfald på at mærke. For jeg vil være ærlig og sige at jeg mest mærker de ting jeg fortryder, de ting jeg ville lave om, de ting jeg ville gøre for dig mens du var syg som jeg ikke gjorde.

Mor du skal vide, jeg er så ked af det! Undskyld. Jeg ved godt du vil ryste på hovedet og sige “stop lille skat, jeg vil have du bruger resten af dit liv på at være glad og gøre gode ting for dig” og jeg gør ALT hvad der står i min magt for at gøre det, og kæmpe for de ting jeg ønsker mig mere end alt i verden.

Livet sker, og jeg kan ikke trække tiden tilbage. Men jeg kan bruge min styrke til at kæmpe for mig, og heri føler jeg også at når jeg kæmper for mig og mit liv, så kæmper jeg også for dig. Fordi du bliver glad.

Du ville være så trist hvis du kunne se alle de år med sorg, og den bange lille pige som ikke kunne holde ud at være her i livet.

Og takket være dig, takket være os – Så er jeg her endnu, og jeg er stærkere end nogensinde.

Jeg elsker dig højere end nogle ord kan beskrive.

Tak fordi du var den bedste mor i verden, tak for alt du lærte mig, fordi du troede på mig, fordi du så alle mine gode sider selv i svære tider, og tak fordi du kæmpede en gigantisk brag kamp med 4 års kræft, før du lukkede dine smukke havblå øjne i. Du er det bedste forbillede jeg kunne ønske mig, og du er en kæmpe helt! Jeg er SÅ STOLT AF DIG!

Tillykke med fødselsdagen elskede mor, vi ses igen. Du er nemlig ikke gået bort, du er blot gået i forvejen.

Lisbeth Saidana 10 September 1950 • 21 September 2002 

Min mor lærte et digt fra sin far, nemlig min morfar som jeg gerne vil dele med jer. Det er et for mig meget betydningsfuldt digt:

Lykken den er som en lille fugl, som flyver og kommer tilbage.
Gid den hos dig må finde sit skjul
Og blive der alle dage.

Tak fordi du tog dig tiden til at læse dette brev til min kære mor.

IMG_1070.JPG

IMG_1071.JPG

12002846_821869194593698_4481774784750567617_n

Samlet Danish Skin Care hudplejesæt med 12% rabat

4 COMMENTS

 • Vivi Sørensen

  Hej Sofia ♡

  Jeg føler så meget med dig.. Det er ubeskriveligt hårdt at savne en man elsker så meget ): mistede selv min far her 1 maj i år… Det at skulle gå i gennem livet uden dem er virkelig hårdt men man kæmper for deres skyld ♡

  Dit brev til din mor er så ubeskrivelig smukt skrevet – det går lige ind i hjertet på en, så smukt ♡♡
  Din mor kan ikke andet en at være stolt over hvor langt du er nået med dig liv og hvor du er den dag i dag ♡

  Du er en kæmper og bliv altid ved med det – har så stor en respekt for dig som person ♡♡

  Mange varme kram fra mig på denne hårdt men samtidig meget smukke dag ♡♡♡

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofia Saidana

   Kære søde Vivi,
   Tusind tak for dine søde ord, og så meget lys og kærlighed til dig med dit tab og i din sorg <3

   Kæmpe knus Sofia <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Conny Laursen

  Åh, sikken en smuk fødselsdagshilsen til din mor, jeg er sikker på hun følger dig oppe fra sin stjerne. 💜 Du er nået så langt i dit liv. Din mor ville være så stolt. 💜Tårerne triller ned af mine kinder, når jeg læser dit brev… 😰 Samtidig er det en glædens dag i vores familie, vores den yngste søn fylder 26 år i dag. 💜 Knus og mange tanker til dig.. 🌞

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofia Saidana

   Søde Conny, tusind tak for de søde ord og for at du tog dig tid til at skrive, på denne glædens dag for jeres familie… Tillykke med din søn <3

   Kæmpe knus herfra
   Sofia <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

ADD A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Rainbow smoothies//#Lørdagslækkerier #Saturdaysnacks