Hvad fanden sker der for jer?!?

5 Værktøjer der hjælper når jeg mærker angsten komme

stocksnap_745apj1tro

(Sponsoreret indlæg)

I dag skal det handle om noget der har været en del af mit liv siden jeg var 5 år gammel, nemlig angst.

Angst kan vise sig på mange forskellige måder hos mennesker, men for mig handler det rigtig meget om åndenød, spændinger, hjertebanken og manglende evne til at holde fokus.

  • Måske kender du det, hvis du også har mærket angstens lange kløer?

Det er som billedet viser, som om man kun kan leve og se livet igennem et lille billdede af verdenen… Sådan er der ingen der burde leve….

Dem af jer der har prøvet det ved, at angst og angstanfald virkelig kan slå benene væk under en, og at det i de situationer er rigtig vigtigt at have nogle værktøjer der kan hjælpe og støtte en.

 

💡Mine top 5 værktøjer er følgende💡:

  1. Vejrtrækningsøvelser – Læg hænderne på din mave, træk vejret helt ned i bunden af maven og mærk hvordan lungerne udvides  og maven buler ud med luft, og pust langsomt ud. Gentag 5 gange, eller flere ,hvis du ikke mærker at kroppen begynder at slappe af. Der findes rigtig mange gode apps eller YouTube videoer, som kan guide dig igennem dette – Så søg løs
  2. Gå en tur – Frisk luft og let motion er undervurderet når det kommer til at tæmme angsten. Så når du mærker angsten komme, eller har svært ved at finde ro indeni, så gå en tur i et godt tempo og sæt din yndlingsmusik i ørerne.
  3. Meditere – Meditation i 15-20 minutter enten ved at lytte til en guidet meditation (du kan finde rigtig mange forskellige på Youtube) eller ved blot at sætte dig i din egen stilhed og meditere.
  4. Lav noget sjovt – Angst kan have svært ved at finde sit fodfæste i dig, hvis du “distraherer” den. Så find på noget der gør dig glad, noget hvor du føler dig let og uden bekymring og gør det gerne med en/flere som du elsker.
  5. Tal om det – Hvis du sætter ord på det du føler når angsten er der, har den nemmere ved at forlade dig. Så vær aldrig alene med angsten, men tal med nogen om det. Snak med  en terapeut, en ven, familie eller en partner, men vær aldrig alene med angsten.

Som jeg skriver i punkt 5, så er det yderst vigtigt at tale med nogle og jeg vil på alle måder anbefale at få professionel hjælp til, at takle sin angst og arbejde med sin angst, så du ikke får et begrænset liv pga. din angst.

Et mennesker som jeg rigtig gerne vil anbefale er skønne Lise Kryger som har slipangsten.dk.

Lise havde angst i 25 år, før hun fandt en vej ud, nu hjælper hun på 10 år mennesker med angst. Tjek hendes hjemmeside ud her eller hendes facebook her.

Jeg er helst sikker på at hun tager godt imod dig og kan hjælpe dig på vej, hvis du også lider af angst og gerne vi arbejde dig ud af den <3

Hvis du vil høre mere om hvordan jeg mærker angsten, hvordan jeg lever med den og takler den, så se med her, hvor jeg deler ud af min viden i en “Danish Hygge” Facebook Live fra i går onsdag d. 13.9.2017

🌺Hvilke værktøjer bruger du hvis/når du får angst?🌺

Samlet Danish Skin Care hudplejesæt med 12% rabat

COMMENTS

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

ADD A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Hvad fanden sker der for jer?!?