Lukas Graham // En hilsen til jer!

Elsker du dig selv og dine omgivelser? // 10 gode råd til at værdsætte de bedste ting i livet.

10986873_778951385552146_5908966825637105293_n1. At værdsætte hvad du har, og sætte pris på det – fremfor at gå og tænke på de ting du ville ønske du havde, det er en øvelse jeg har gjort mig meget, og det virker! Man tror altid græsset er grønnere på den anden side, og det er det helt klart muligvis også MEN vand dit eget græs, og gør det så grønt som muligt i den situation du befinder dig, og sæt pris på hvad du har.

2. Banker du dig selv konstant over hvad du burde, kunne og skulle ? DET kender jeg kun alt for godt. HUSK du er et menneske som alle andre, du gør det bedste du kan – hver ting til sin tid, tag lidt ad gangen step by step, du skal nok nå det hele før eller siden, men ingen har godt af at smadre sig selv psykisk dagligt og gå rundt med dårlig samvittighed. Det hele skal nok komme, og det at du er opmærksom på de ting du gerne vil ændre er allerede første skridt. Du er på vej!

3. Husk at fordi du gør en masse for de mennesker du har i dit liv, betyder det ikke nødvendigvis at det altid går den anden vej i samme grad som det du giver. Selvfølgelig skal du på ingen måde nøjes, men det at gøre noget for nogen og så forvente at de vil gøre det samme, så er der virkelig stor chance for at føle skuffelse og svigt senere hen. Gør det DU har det bedst med, det som DU har lyst til at gøre for dem du holder af, og gør de det samme for dig. FEDT. Men gå ind til det med en stolthed af at du vil gøre det for dem, fordi du har hjertet lige der hvor det skal være. Det virker! Fx kan jeg uden at blinke sige at jeg har nogle personer jeg vil gå gennem ild og vand for, jeg sprang gerne ud foran en hmm bus for at redde dem :D Men jeg kan ikke forvente at de vil gøre det samme, gør de det – SUPER, men ellers gør de helt klart noget andet i andre sammenhænge, som jeg derved vil sætte pris på.

4. Stop op. Lige nu, og læg mærke til nogle af de ting der er omkring dig. Mange af os farer afsted på daglig basis, næsten ligesom om vi har slået auto piloten til, vi er distræte som bare pokker og glemmer ofte at nyde de ting der er at nyde, udover Ben & Jerry’s selvfølgelig ;) Læg mærke til duften fra træerne og blomsterne, læg mærke til at solen skinner, jeg tog mig selv i at nyde regnen forleden dag, jeg var alligevel på vej hjem og det føltes egentlig meget rart at mærke dens dråber på min hud efter en lang dag. Nyd folk der smiler til dig, en god kaffe på en hyggelig cafe, ja der er ingen grænser – der er så mange positive ting hvis vi først får øje på dem.

5. Har du svært ved at se de positive ting i dit liv, så før en såkaldt “taknemmeligheds dagbog” hver aften hvor du skriver 3 eller 5 ting gode ting som er sket i løbet af dagen. Det kan synes enormt svært især hvis ikke man føler der er sket noget positivt MEN min erfaring siger mig at selv i de mørkeste tider er der ALTID noget godt i løbet af dagen, fx at du har børstet dine tænder eller smilt til en fremmed, der er ingen undskyldning for selv de mindste ting kan vendes til noget godt at tænke tilbage på. Så kan du altid vende tilbage om et år og læse dem og se om du har udviklet dig eller om det du synes er positiv nu var anderledes “dengang”.

6. K A R M A ! Er vejen frem, og jeg samler så uendelig meget på den. Jeg tror på at hvad du giver får du igen, om det er at hjælpe en gammel dame op ad trapperne, at aflevere en tabt pung, at smile til en fremmed, at lade ham den travle og stressede bag dig i køen komme foran fordi han har mere travlt end dig, eller om det er at gøre noget godt for dem du holder af, en sød sms, en lille symbolsk gave – eller at fortælle en person at hun er fantastisk. Igen er der frit spil, og du kan aldrig få for mange point på denne konto, SÅ giv den G A S! Og husk på vi alle blot er mennesker.

7. Træn, ja jeg ved det lyder mega cliche agtigt men det virker.! Vær aktiv, leg med dine børn (win win) sjip, hav det sjovt mens du er aktiv, om det er motionsboksning i fitness, eller at du tager 30 min på en trampolin med dine veninder – find dit indre legebarn og hyg dig, man bliver aldrig for gammel til den slags – og du forbrænder samtidigt en masse kcal. Det kan vi lide! Samt endorfiner, haps siger jeg bare.

8. Få din søvn, ellers kan det virkelig tære på dig både fysisk og psykisk – jeg har i mange år undervurderet søvnen og sovet i gennemsnit 4 timer pr nat, men der er dælme stor forskel når jeg får sovet 7-8 timer, og det er først for nyligt jeg er begyndt at priotere det. Din krop udrenser, oplader og hviler om natten, den har brug for søvn ligesom du har brug for den! Så prioter den. Det vil kunne mærkes på din energi, overskud, og din følelse af at det hele nok skal gå, mangler du søvn har du sværere ved at overkomme når livet spiller dig et puds.

9. Husk at værdsætte de mennesker du har i dit liv. For det er dem der er der, dem du har! På godt og ondt. Går din mor dig på nerverne, eller din kæreste, måske din veninde. Der er helt klart en grund til du har dem i dit liv, hvis de ikke gør noget positivt for dig kan det selvfølgelig diskuteres, men prøv at få det bedste ud af det – du ved aldrig hvornår det vender, hvornår de måske ikke er der mere, ingen kan forudsige livet – det er som en rutchebane og pludselig er det for sent. Red trådene ud, værdsæt, diskuter, elsk, og lad være med hele tiden at udskyde.

10. Elsk dig selv. Hvis livet har lært mig noget, er det helt sikkert det her: Hvordan kan du forvente at andre respekterer og elsker dig, hvis du hverken respekterer eller elsker dig selv. DU er fantastisk, det er du! Elsk dig selv lige som du er, din højde, vægt, udseende, og nej – livet ville ikke være lettere hvis du havde krøller fremfor glat hår, eller brune øjne fremfor blå. Du er som du er lige nu, du kan altid rette til – men få det bedste ud af det du har fået, nemlig dig, her i dette liv. Din krop er dit hus du skal bo i i mange år, din psyke har brug for dig og din fornuft, dit selvværd kan andre mærke, stå op for dig selv – lad ikke folk træde på dig og for guds skyld kend dit værd! Uanset hvad du vejer eller om du er klodset eller ikke kan lave mad! DU er DIG, og det er lige som det skal være. ! Få det bedste ud af det. N U !

Tak fordi du læste med. Håber du kunne lide opslaget.

Rigtig god dag.

Kærlighed fra Sofia.

3 COMMENTS

 • Du har fuldstændig ret, jeg synes du siger mange gode ting, man kan bruge til noget ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jessie

  Kære Sofia
  Tak for endnu et fantastisk indlæg
  Lige hvad jeg havde brug for Idag

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Hej Sofia
  Jeg har aldrig kommenteret før, men har været med på sidelinjen!
  Du er pisse sej, og jeg har stor respekt for dig.
  Tak for dit indlæg, det var lige hvad jeg havde brug for i dag!
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar

ADD A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Lukas Graham // En hilsen til jer!