Er jeg en dårlig veninde fordi jeg spiser slik foran min veninde som prøver at tabe sig?

Hvordan kan du være så modig når du har angst?

img_7412

Øreringe // Her

Min veninde spurgte mig forleden, mens jeg sad i en ret heftig angst tilstand. “Hvordan kan du egentlig være så modig når du har angst” og det satte tanker igang hos mig. Vores måde at have angst på er jo alle forskellige. Og derfor tror jeg også det er meget individuelt hvordan angsten kommer til udtryk i ens hverdag. Min angst mærker jeg dagligt. Panik angst, generaliseret angst, angst for at miste, angst for katastrofer, sommetider bare angst for at være til her i livet. Når jeg får angst føles det som en centrifuge i min mave der ikke vil stoppe. Som mørke sommerfugle der blafrer løs i maven og mit hjerte banker derudaf. Da jeg var barn led jeg ekstremt af angst for at miste min mor som desværre blev min realitet da jeg kom i bedring og stoppede med at beskytte hende med mine tvangshandlinger som var at røre vægge, spytte i min bluse, og sige mærkelige lyde. Jeg var bestemt ikke modig som barn, og brugte 2 timer hver aften på at græde mig i søvn fordi jeg var sikker på at jeg ville brænde inde eller vågne op ved at der var jordskælv, det stod på i maaange år.

Dagen idag har jeg lært en masse omkring min angst som stadig forhindrer mig ofte i at være den glade Sofia. Men når jeg kigger tilbage har jeg også lært at udfordre min angst meget! Og jeg tror på det er sådan man vokser skridt for skridt. Fx. kunne jeg ALDRIG finde på at flyve selv da jeg var bare 20 år. Jeg kunne ALDRIG finde på at tage langt væk på ferie, eller ja bare at sætte mig i en flyver førte til gråd og katastrofetanker og angst for bomber, og flystyrt. Jeg får stadig tankerne når jeg fx sidder i flyet, men jeg gør alt for at de ikke skal få mig i angst anfald. Det sker sommetider, sidst jeg fløj til Abu Dhabi sad jeg forrest i flyet, og pludselig slukkede lyset og stewardessen trak gardinet for så jeg ikke kunne se dem, der havde jeg allerede set det hele for mig om at jeg ville dø nu, og at de løb rundt ude bagi totalt panikslagen. Dog skete der ingenting.

Så selvom min angst og mine tanker ofte prøver at styre mig, så stopper jeg aldrig med at udfordre dem. For så ville jeg bare sidde hjemme og aldrig få gjort de ting jeg gerne ville. Og med alt jeg har med mig i bagagen, jamen så bruger jeg meget tanken “Hvad er det værste der kan ske” og på den måde får jeg gjort tingene alligevel.

Kender du til angst, og synes du den oftest afholder dig fra at gøre det du gerne vil, eller er du god til at sige “Fuck af” til den og gøre tingene alligevel?

Samlet Danish Skin Care hudplejesæt med 12% rabat

COMMENTS

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

ADD A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Er jeg en dårlig veninde fordi jeg spiser slik foran min veninde som prøver at tabe sig?