Hvad griner du af? – Sofia Saidana
Godmorgen..

Hvad griner du af?

 Uden at blinke kan jeg sige at på min top 3 af vigtigste ting for mig at gøre dagligt er det at grine min nummer 1! Det er det bedste jeg ved, især det at grine fra hjertet af – ikke at tage sig selv for højtideligt og bare give den gas med humor og sjov. Det er simpelthen så godt for det mentale og kan ses som en indre motion for sjælen. Har her fundet et lille udpluk fra en interessant artikel DR har lavet om det at grine.

Der sker det, at du danner endorfiner – det er kroppens egen morfin – i din hjerne – og de giver dig en følelse af afslapning og velvære. Endorfiner er et beroligende og smertestillende stof, og latter udløser også de naturlige signalstoffer dopamin og serotonin, der virker afslappende og giver lykkefølelse i hjernen.

Så du skal forestille dig, at den klump fedt på 1,4 kilo, som vi kalder hjernen, har forskellige centre, der registrerer følelser, og her bliver der flere endorfiner, og mere dopamin og serotonin, når du griner. Og det giver dig lykkefølelse.

Man kan også kalde det at grine for en slags “indre form for motion”, og latter er godt for mange ting. Latter styrker immunforsvaret; man kan angiveligt måle flere hvide blodlegemer efter et godt grineanfald. Mængden af endorfiner øges som nævnt, og de er kroppens naturlige smertestillere. De forskellige stoffer, der frigøres i hjernen, er gode mod angst, depression og søvnløshed, så latter virker afspændende på krop og sjæl.

I følge nogle eksperter skulle 1 minuts latter producerer stoffer nok i hjernen til 45 minutters velvære, og kroppen skelner angiveligt ikke mellem ægte og uægte latter, og det er så her, at de såkaldte latterkurser kommer ind i billedet.

Vi voksne griner i gennemsnit 15 gange om dagen, mens børn griner flere hundrede gange hver dag.

Så der er kun tilbage at sige, grin så det basker – livskvalitet, velvære, endorfiner – vi ELSKER det!


Hahahahahaahhahahahahaha (man må vel gerne tyvstarte?) :D

1 kommentar

  • Men kan man fremtvinge sin latter? Eller bør den komme uventet og ‘naturligt’?

    Uanset hvad finder jeg for det meste humoren i de små dagligdags ting, set fra en absurd synsvinkel.

    Siden  ·  Svar på kommentar

ADD A COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Godmorgen..